6TH ARF INTER-SESSIONAL MEETING ON SECURITY OF AND IN THE USE OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES

Hybrid Format, Moscow 24 April, 2024

Moscow time	Agenda	
(UTC+3)	Agendu	
9.30-10.00	Connecting to the meeting	
10.00 - 10.10	Agenda Item 1	Opening Remarks by co-chairs
(10 minutes)		[Indonesia, Russia]
10.10 – 10.20	Agenda Item 2	Adoption of the Agenda
(10 minutes)		[Chair: Russia]
10.20 - 11.00	Agenda Item 3	Discussion on the activities conducted under the ARF
(40 minutes)		ISM on Security of and in the Use of ICTs 2023 – 2024
		[Chair: Indonesia]
		i. ARF Series of Workshops on Terminology in the Field of
		Security of and in the Use of ICTs in the Context of
		Confidence Building, April 2023, online
		[Co-lead Countries: Cambodia, Russia]
		ii. ARF Series of Workshops on Countering the Use of ICTs
		for Criminal Purposes, date, online
		[Co-lead Countries: Thailand, China, Russia]
		iii. ARF Workshop on Fostering Professionals in the Field of
		Security of and in the Use of ICTs, 13 June 2023, Hanoi,
		Vietnam
		[Co-lead Countries: Vietnam, ROK]
		iv. ARF Points of Contact Directory on ICTs Security
		[Co-lead Countries: Malaysia, Australia]
		v. ARF Workshop on the Protection of ICT-Enabled Critical
		Infrastructures
		[Co-lead Countries: Singapore, EU]
11.00 – 11.40	Agenda Item 4	Discussion on proposed under the ARF ISM on Security
(40 minutes)		of and in the Use of ICTs 2024 – 2025
		[Chair: Russia]
		i ARF Concept Paper Workshop on National Survey of
		Implementation of United Nations recommendations
		on responsible use of ICTs by states in the context of
		international security
		[Co-lead Countries: Malaysia, Singapore, Thailand,
		Australia]
		ii ARF Workshop on the Capacity-Building in the field

	1	1
		of Countering the Use of ICTs for Criminal Purposes
		(Russia to brief)
		iii ARF Seminar on Combating Online Scam (China to
		brief)
		ARF Participants are encouraged to introduce their proposed
		activities
11.40 – 12.00		Break
(20 minutes)		
12.00 – 12.30	Agenda Item 5	Current situation in and prospects for the global
(30 minutes)		discussion on Security of and in the Use of ICTs
		[Chair: Indonesia]
		i. The latest developments within the UN Open-Ended
		Working Group on security of and in the use of ICTs
		(H.E. Amb. Gafoor – TBC)
		ii. Updates of the work of the UN Ad Hoc Committee to
		elaborate international comprehensive convention on
		countering the use of ICTs for criminal purposes
12.30 - 12.40	Agenda Item 6	Other Matters
(10 minutes)		[Chair: Russia]
		Conclusion and Announcement of the Co-Chairs for the
		next inter-sessional 2024-2025 years (Russia and
		Indonesia to brief)
12.40 – 12.45	Agenda Item 7	Closing
(5 minutes)		[Indonesia, Russia]
L	I	·